LANDGOED VAN COOL TOT TERHAVE




Landgoed Van Cool tot Terhave is in mei 2009 begonnen als tijdelijk buurtpark op een braakliggend terrein als Strandpark Coolhaven, een particulier initiatief van Peter Kremer Trifolium Tuinontwerp en Frederique Kreeftenberg.

Drie seizoenen lang zijn er buurt- en stadsevenementen georganiseerd in eerste instantie gericht op de buurt. De evenemente waren vrij toegankelijke en gratis, zoals een buurt BBQ, Shishaparksessies, Afternoon Disco avonden, Drive-inn biosavonden, stranddagen en winterfestivals.

Met ingang van 1 januari 2012 gaat het Strandpark verder als Landgoed Van Cool tot Terhave.

Het programma is elk seizoen anders en tegelijkertijd worden sommige onderdelen vanwege succes herhaald. Hou de agenda in de gaten voor een de actuele programmering.

Tijdens evenementen is de bar geopend voor koffie/thee, fris, sap &limonade.


Neem contact op met frederique@strandparkcoolhaven.nl voor meer informatie of bel 0613686451.


Initiatief van....
De voortzetting van het Strandpark, Landgoed Van Cool tot Terhave is een initiatief Wouter van Brakel Majeur Standbouw en Frederique Kreeftenberg BURO ZOOOI.



De intentie is om met deze tijdelijke oase aan de Coolhaven de kwaliteit van de openbare ruimte en de leefbaarheid van Coolhaven verbeteren en de fantasie van de buurt- en stadsgenoten te prikkelen.
De bestemming van het terrein is de bouw van hoge toren, De Nieuwe Machinist. De bouw van deze toren is tot nadere orde uitgesteld. Zolang er niet gebouwd wordt aan De Nieuwe Machinist, wordt het terrein teruggegeven aan de bewoners, bezoekers en ondernemers van de stad. Zoals het er nu uitziet, zal de bouw, als het doorgaat, pas in het voorjaar van 2015 van start gaan.



Tot die tijd, alle tijd om te genieten!