Beroemd, berucht, verguisd!

Marcus Lansendurfer volksheld, ondernemer en vrijbuiter van Delfshaven anno 1389.
Het 'echte' begin van Delfshaven ligt in 1389 toen Hertog van Aelbrecht van Beieren, graaf van Holland en Zeeland, de stad Delft toestemming gaf een waterdoorgang te graven van Delft naar de Maas. Daarmee kon Delft voor export van bier en laken de concurrentie aan met Rotterdam. Het grote geld werd echter niet met bier en laken verdient, maar met glühwein. Vooral Marcus Lansendurfer maakte naam met zijn geheime recepten en duistere handelsroutes. Schippers en landrotten zaten vooral op koude avonden aan de kade rond het vuur, dronken glühwein als gewilllige goden, luisterden naar muziek en vertelden elkaar spannende verhalen.
De kerk zag het vertier als godslatering. In 1417 werd het drinken van glühwein verboden en niet lang daarna verdween Marcus Lansendurfer (en zijn geheime recept) voorgoed achter de tralies.
Begin vorige eeuw doken er in Oostenrijk en Duitsland replica's op van het originele recept. Het bleken slechts slappe aftreksels. Onlangs is bij een opgraving het echte recept in handen gekomen van een Rotterdamse wijnhandelaar. Onder strikte geheimhouding over de receptuur, is toestemming gekregen precies na 592 jaar het geheime recept van Marcus Lansendurfer opnieuw te presenteren aan het publiek.
Ter ere en nagedachtenis aan Marcus Lansendurfer! organiseert het StrandPark ism Martin Roedof net voor de Kerst de GLUHWEIN PARK FESTEN !
Reken op veel verboden vertier, vuurkorven, fijne muziek en liters warme glühwein!!!
di 22 / wo 23/ do 24 december 17u/22u